Fish & Chips

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Νόστιμο και εύκολο για να ετοιμάσεις ψαράκι γρήγορα και να κάνεις και τον πιο δύσπιστο να φάει θρεπτικό φιλετάκι μπακαλιάρου!

Συστατικά

  • 1 κιλό μπακαλιαράκια φρέσκα και φιλεταρισμένα
  • 15 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • Ζάχαρη
  • Αλέυρι
  • 3-4 Πατάτες
  • Λάδι για τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη μαγιά με τη μπύρα και τη ζάχαρη να διαλυθούν καλά. Άφησε το μείγμα 1/2 ώρα να φουσκώσει
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβολιάσει
  • Αλάτισε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και πρόσθεσέ τα στο κουρκούτι της μπύρας
  • Βάλε σε ένα βαθύ τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψι και τηγάνισε τα παναρισμένα ψαράκια σου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
  • Εν τω μεταξύ καθάρισε τις πατάτες και κόψε τις για τηγάνι και τηγανίστε τις
  • Σερβίρετε το ψάρι με τις πατάτες

Tip

Ζήτησε από τον ιχθυοπώλη να φιλετάρει τα μπακαλιαράκια

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164