Λαχταριστό γεύμα από καλαμποκίσιες πίτες με σπανάκι και γέμιση σολομού με αβοκάντο. Ιδανικό για σνακ ή ελαφρύ βραδινό με πολλά Ω3 καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά. Η πιτούλες λέγονται arepas και είναι πολύ συνηθισμένες στη λατινική Αμερική.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα arepas: 2 φλιτζάνια σπανάκι
- 5 φλιτζάνια νερό
- Αλάτι, Πιπερι
- 3 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο (Υπολόγισε 1 κ.σ. ακόμη για το ψήσιμο)
- Για τη γέμιση: 2 φιλέτα καπνιστό σολομό
- Το χυμό από 1/2 lime
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 αβοκάντο κομμένο σε φετούλες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε καλά το σπανάκι και κράτησε τα φύλλα του. Βάλε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και λιώσε
- Βάλε το νερό να βράσει και πρόσθεσε το σπανάκι. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για 1 ωρίτσα. Σούρωσε το νερό – που πρέπει να έχει ωραίο πράσινο χρώμα – από το σπανάκι και κράτησε τρία φλιτζάνια περίπου από το νερό. Άφησε στην άκρη να κρυώσει λίγο και αν είναι χλιαρό
- Βάλε το χλιαρό νερό με το αλάτι σε ένα μπολ και πρόσθεσε σιγά, σιγά το καλαμποκάλευρο. Ζύμωσε με τα χέρια ώσπου να έχεις μια μαλακή ζύμη που στέκεται. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί πέντε λεπτά
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το λάδι και συνέχισε να δουλεύεις με τα χέρια σου. Αν χρειαστεί πρόσθεσε νερό ή αλεύρι για να έχεις καλή σύσταση η ζύμη
- Μοίρασε σε έξι ίσα μέρη και πλάσε δισκάκια 10 εκατοστών και περίπου 2 με 3 εκατοστά πάχος
- Λάδωσε μια σχάρα και βάλε τα arepas σε λαδόκολλα και άναψε το γκριλ. Παράλληλα ζέστανε ένα αντικολλητικό σκεύος
- Βάλε τα arepas στο αντικολλητικό να ψηθούν και από τις δύο πλευρές ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να πάρουν χρώμα
- Αφού ψηθούν όλα μετάφερε στο φούρνο και ψήσε στο γκριλ ώσπου να σχηματίσουν ρίγες από τη σχάρα και να αποκτήσουν τραγανή επιφάνεια. Άφησε να κρυώσουν
- Ανακάτεψε τον σολομό σε λωρίδες, το χυμό lime, το κρεμμυδάκι και το αβοκάντο. Άνοιξε τα arepas και γεμισέ τα με το μείγμα του σολομού. Σέρβιρε…
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ