Γαλέος λεμονάτος

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο γαλέος είναι ιδιαίτερο ψάρι αλλά πάντα νόστιμο και εύκολο στο ψήσιμο. Αυτή η συνταγή έχει απλά υλικά και μπορείς να τον απολαύσεις ειδικά την 25η Μαρτίου αν δεν είσαι φαν της παραδοσιακής συνταγής που τον θέλει με σκορδαλιά! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ

Συστατικά

  • 600 γρ. γαλέος φέτα (κομμένος σε κομματάκια 5 επί 5 εκατοστών)
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μια πρέζα κύμινο
  • μια πρέζα ρίγανη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλάτισε το ψάρι, τουλάχιστον 2 ώρες πριν το μαγειρέψεις.
  • Βάλε το ψάρι σου σε μια μικρή, ρηχή κατσαρόλα.
  • Βάλε κρύο νερό, τόσο ώστε να σκεπαστούν λίγο το κομμάτια του ψαριού.
  • Βάλε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει ρίξε το λάδι.
  • Άφησε να βράσει 15-20 λεπτά και ρίξε τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λεμονιού.
  • Κούνησε προσεκτικά την κατσαρόλα να πάει παντού, άφησε να πάρει μια βράση και κατέβασε από τη φωτιά.

Tip

Εάν δεν σου αρέσει ο γαλέος μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπακαλιάρο ή οποιοδήποτε άλλο μεγάλο και λευκό ψάρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164