Ένα κλασικό αμερικάνικο πιάτο, που θυμίζει παέλια μιας και παντρεύει κρεατικά, λαχανικά και θαλασσινά γίνεται σουβλάκι! Έξυπνη ιδέα για cocktail party και ξεχωριστό πιάτο για τους καλεσμένους σου. Αγόρασε τα υλικά σου εδώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 12 καλαμάκια μεταλλικά ή ξύλινα
- 12 φρέσκες ή κατεψυγμένες γαρίδες jumbo με το κέλυφος
- 3 φρέσκα καλαμπόκια
- μισό κιλό μικρές πατατούλες
- μισό κιλό καυτερό λουκάνικο κομμένο σε κομμάτια των 2 εκατοστών
- 6 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε κομμάτια των 4 εκατοστών
- ¼ φλιτζ ελαιόλαδο
- 1 κσ μίγμα μπαχαρικών για γαρίδες ή ψάρι
- 2 λεμόνια κομμένα σε τέταρτα
- Μία δόση σος Λεμόνι-βούτυρο-θυμάρι: χυμό από μισό λεμόνι
- 2 κσ λευκό κρασί ή ζωμό κότας
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κσ ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- ¼ φλιτζ βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αν χρησιμοποιείς ξύλινα ξυλάκια μούλιασέ τα στο νερό για μισή ώρα. Ξεπάγωσε τις γαρίδες αν είναι κατεψυγμένες. Καθάρισέ τες από το κέλυφος αφήνοντας ανέπαφη την ουρά. Καθάρισε τα καλαμπόκια και απομάκρυνε τις ίνες τους. Πλύντα καλά και κόψτα σε ροδέλες των 2 εκατοστών.
- Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες που έχεις πλύνει πολύ καλά για 5 λεπτά. Πρόσθεσε το καλαμπόκι και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν. Σούρωσε το νερό και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Πέρνα σε κάθε καλαμάκι γαρίδες, λουκάνικο, πατάτα, καλαμπόκι και κρεμμύδι,.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι και τα μπαχαρικά. Άλειψε τα καλαμάκια. Βάλε τα καλαμάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήστα στο γκριλ μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες. Τα τελευταία 2 λεπτά πρόσθεσε και τα τέταρτα του λεμονιού στο γκριλ.
- Για τη σος λεμόνι: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε το λεμόνι, το κρασί ή ζωμό, το σκόρδο και το θυμάρι και άφησε να πάρουν βράση. Ρίξε λίγο λίγο το βούτυρο μέχρι να λιώσει όλο. Βγάλε από τη φωτιά
- Σέρβιρε με τη σος και φρυγανισμένο ψωμί.
.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ