Γρήγορο και λαχταριστό πιάτο με γαρίδες και άρωμα γλυκάνισου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φινόκιο
- 10 φύλλα βασιλικού
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 750 gr ντοματίνια
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 10 μεγάλες γαρίδες
- 1/2 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες και τα φύλλα βασιλικού σε λεπτές λωρίδες και λιώσε το σκόρδο.
- Ζέστανε σε ένα τηγάνι το λάδι και τσιγάρισε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Πρόσθεσε το λεπτοκομμένο φινόκιο και το βασιλικό, χαμήλωσε τη φωτιά και σοτάρισέ τα για δέκα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Κόψε τα μισά ντοματίνια στη μέση και ρίξ’ τα μαζί με τα υπόλοιπα ολόκληρα ντοματίνια στο τηγάνι μαζί με το κρασί.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε κι άλλο τη θερμοκρασία και άσε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά.
- Καθάρισε τις γαρίδες και πέρνα το μαχαίρι από τη ράχη τους, ώστε να ανοίξουν ελαφρώς.
- Πρόσθεσε και τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγείρεψέ τες για τέσσερα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αλατοποπέρωσε καλά και στύψε το λεμόνι από πάνω τους.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ