Οι γαρίδες είναι πολύ χρήσιμο θαλασσινο την περίοδο της νηστείας. Από την άλλη είναι η εποχή της ρόκας. Όταν “παντρέψεις” αυτά τα δύο, προκύπτει αυτή η συνταγή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σούπας +1 κ.γλυκού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. τοματίνια
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- μισό κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες και χωρίς κεφάλι
- 4 φλιτζ. ρόκα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε τη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Πρόσθεσε τα τοματίνια που έχεις κόψει στη μέση και σώταρέ τα μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 2 λεπτά.
- Ρίξε το σκόρδο και σωτάρισε άλλα 30 δευτερόλεπτα.
- Πρόσθεσε τις γαρίδες και σώταρε μέχρι να ψηθούν και να ασπρίσουν, περίπου 4 λεπτά.
- Ρίξε τη ρόκα, αλάτι, πιπέρι και ανάκατεψε να μαραθεί ελαφρά η ρόκα.
- Περίχυσε με το λεμόνι και ανακάτεψε μια φορά.
- Σερβίρεται ζεστό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ