Σκορδάτες γαρίδες στο τηγάνι με άρωμα λεμόνι και χυλό πολέντας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 φλ. πολέντα
- 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 1 kg γαρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 λεμόνι
- 2 κ. σούπας μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
- πιπέρι καγιέν
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε τρία φλιτζάνια νερό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε την πολέντα και βράσε για πέντε λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
- Μόλις ετοιμαστεί η πολέντα, πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, μία κουταλιά βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά.
- Αλάτισε καλά τις γαρίδες, ρίξε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με το σκόρδο λιωμένο και πιπέρι καγιέν και τηγάνισε τις ψήσε τις γαρίδες για τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροζίσουν.
- Σβήσε τη φωτιά και ρίξε το χυμό του μισού λεμονιού και τον μαϊντανό και ανακάτεψε καλά τις γαρίδες.
- Σέρβιρε σε πιάτα την πολέντα και από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα τους.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ