Λαχταριστές γαρίδες με ψητό μπρόκολο και άρωμα… Ασίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 kg μπρόκολο
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κ. σούπας σόγια σος
- 1 κ. σούπας τζίντζερ
- 1 κ. σούπας πάστα chili
- 2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- 1/2 kg γαρίδες
- 1/4 φλ. κρεμμυδάκια φρέσκα
- αλάτι, πιπέρι
- βρασμένο ρύζι για συνοδευτικό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόψε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες, τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί, ράντισέ τες με το ελαιόλαδο και ψήσε για δέκα λεπτά στο φούρνο.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη σόγια σος με το τριμμένο τζίντζερ, το σησαμέλαιο και την πάστα chili.
- Αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες καλά και πρόσθεσέ τες πάνω από το ψημένο πρόκολο.
- Ρίξε το μείγμα με το λάδι πάνω από τα υλικά και ανακάτεψέ τα καλά, στρώνοντάς τα ξανά καλά στο ταψί.
- Ψήσε για άλλα έξι με οκτώ λεπτά, μέχρι να ετοιμαστούν οι γαρίδες και να μαλακώσει το μπρόκολο.
- Σέρβιρε με ρύζι και πασπάλισε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ