Ιδανικό πιάτο για παρέα, για ουζάκι ή κρασάκι, για ακροθαλασσιά, διακοπές ή και στο μπαλκόνι! Αγαπημένες γαρίδες σαγανάκι! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Μισό κιλό μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- λίγη κόκκινη καυτερή πιπεριά
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- ένα σφηνοπότηρο ούζο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- 1 φλιτζ. φέτα τρίμμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
- Λίγο πριν κάψει ρίξε το σκόρδο και την πιπεριά να μαραθούν ελαφρά και πρόσθεσε το κρεμμύδι.
- Μόλις γίνει διάφανο το κρεμμύδι, πρόσθεσε τις γαρίδες και μαγείρεψε μέχρι να αλλάξουν χρώμα (να ασπρίσουν) και από τις δύο πλευρές.
- Σβήσε τις γαρίδες με το ούζο, βράσε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και πρόσθεσε την ντομάτα με τη ζάχαρη.
- Αλατοπιπέρωσε και χαμήλωσε τη φωτιά.
- Άφησε να βράσει σιγανά μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 8 λεπτά.
- Πρόσθεσε τη φέτα και άφησε άλλο ένα λεπτό στη φωτιά.
- Βγάλε από τη φωτιά και πασπάλισε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip
Μπορείς να μην καθαρίσεις τελείως τις γαρίδες σου, αλλά να αφήσεις μόνο το κέλυφος της ουράς για ντεκόρ! Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψιλές γαριδούλες ή ό,τι μέγεθος σου αρέσει καλύτερα! Τέλος εάν δεν είσαι φαν της καυτερής πιπεριάς χρησιμοποίησε κανονική!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ