Αν και είναι ασυνήθιστο στην Ελλάδα, οι ισπανική κουζίνα αναμυγνείει συχνά όσπρια σε σαλάτα με θαλασσινά. Δοκίμασε μια από αυτές τις συνταγές εδώ, με γαρίδες βραστές, φακές και διάφορα λαχανικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φλιτζάνια κόκκινες φακές
- 2 φύλλα μαρούλι κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 2 φύλλα ραντίτσιο/σικορέ κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- Ελαιόλαδο
- Ξίδι με γεύση εστραγκόν
- Αλατοπίπερο
- 250 γρ. μικρές γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
- 125 γρ. μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος & ζεματισμένος
- 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τις φακές για περίπου 20 λεπτά. Στράγγιξε
- Βάλε το σκόρδο ψιλοκομμένο με τα λαχανικά και πρόσθεσε ξίδι και λάδι
- Τρίψε τον μπακαλιάρο σε μκρά κομμάτια και πρόσθεσέ τον με τις γαρίδες και τις ντομάτες στη σαλάτα.
- Ανακάτεψε και σέρβιρε.
Tip
Ο μπακαλιάρος χρειάζεται "ξαλμύρισμα", δηλαδή να μείνει στο νερό 2-3 ώρες, όταν είναι παστός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ