Ναι, ναι το καταΐφι δεν εξυπηρετεί μόνο για ονειρεμένα σιροπιαστά γλυκά! Μια εύκολη συνταγή με γαρίδες που μπορεί να γίνει η αγαπημένη της παρέας σε κάθε συγκέντρωση για κρασάκι ή ουζάκι. Ιδανικό finger food, συνοδεύεται από μια εξαιρετική σος από πιπεριά Φλωρίνης και καρύδια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 18-20 φρέσκιες γαρίδες (μεγάλες γάμπαρες)
- 150 γρ. καταΐφι
- 1 γεμάτι κουταλιά βούτυρο αγελάδος
- Για το dip Muhammara: 3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (Μπορείς να πάρεις και τουρσί στο βαζάκι)
- 1 φλιτζάνι τριμμένο καρύδι
- 1 παχιά φέτα πολυκαιρισμένο ψωμί
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμυδάκι
- 2 γεμάτες κουταλιές ταχίνι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Το χυμό από 1/2 λεμόνι
- Αλάτι, πάπρικα και μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφος, φροντίζοντας να κρατήσεις τις ουρές
- Άνοιξε το φύλλο καταΐφι προσεκτικά και ράντισε με το βούτυρο αφού έχει λιώσει
- Τύλιξε κάθε γαρίδα σε μια στρώση καταΐφι. Προσπάθησε να τυλίξεις μόνο μία φορά κάθε γαρίδα για να ψηθεί και ομοιόμορφα. Αν πιέσεις τις άκρες με τα δάκτυλα και χάρη στο βούτυρο το καταΐφι θα μείνει στη θέση του. Μπορείς βέβαια για να είσαι σίγουρη να στρώσεις τις γαρίδες στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω
- Άπλωσε τις γαρίδες σε λαδόκολλα και σε λαμαρίνα και ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου στους 200oC. Αρκεί να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το καταΐφι και οι γαρίδες είναι έτοιμες
- Για το muhammara: Ψήσε τις πιπεριές στο γκριλ να μαυρίσει η φλούδα τους και να μαλακώσουν. Άφησε σε λαδόκολλα για 10 λεπτά και ξεφλούδισε. Ψιλόκοψε καλά
- Στη συνέχεια ψιλόκοψε το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και το σκόρδο και βάλε μαζί με τις πιπεριές και τα καρύδια
- Με ένα μιξεράκι χειρός ή ένα πιρούνι λιώσε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με το ψωμί. Στη συνέχεια πρόσθεσε στην πάστα σου λάδι, ταχίνι, χυμό λεμόνι και τα μπαχαρικά σου και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ