Μια γευστική μακαρονάδα με κεντρικό πρωταγωνιστή το φρέσκο θυμάρι. Το αρωματικό φυλλαράκι του που φυτρώνει σε αφθονία στην Ελλάδα μπορεί να χρησιμεύσει σε αμέτρητες συνταγές. Μην το αποκλείεις από την κουζίνα σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο λινγκουίνι
- 1/2 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες
- Ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 3-4 φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένα
- 2-3 φυλλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοίμασε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Ζέστανε ελαιόλαδο στο τηγάνι και πρόσθεσε 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη να αρωματιστεί. Αφαίρεσε σε 2-3 λεπτά
- Σόταρε τις γαρίδες να πάρουν λίγο χρώμα και στη συνέχεια πρόσθεσε το κρεμμυδάκι, το υπόλοιπο σκόρδο ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό
- Συνέχισε το σοτάρισμα και πρόσθεσε την ντομάτα και τέλος το θυμάρι. Σβήσε με το ούζο και άφησε για λίγο να φύγει το αλκοόλ
- Σκέπασε, χαμήλωσε τη φωτιά, αλατοπιπέρωσε και άφησε για 5-10 λεπτά να δέσει η σάλτσα
- Ρίξε το βούτυρο και άφησε 4-5 λεπτά ακόμη. Σέρβιρε ζεστή τη σάλτσα με τα λινγκούινι και προαιρετικά μερικά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ