Το ψάρι δεν έχει περιορισμούς… μπορείς να το προσθέσεις σε κάθε σου δημιουργία εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική του υφή! Open sandwich λοιπόν με πέστροφα ή όποιο ψάρι επιθυμείς και βάση τσιαπάτας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο λεμόνι
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
- ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή 2 κ.σ. Ψιλοκομμένο άνιθο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 450 γρ. φιλέτα πέστροφας (εναλλακτικά μπορείς να βάλεις σολωμό)
- 4 ψωμάκια τσιαπάτα κομμένα στη μέση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στύψε και ξύσε το μισό λεμόνι. Κόψε το υπόλοιπο σε λεπτές φετούλες
- Σε ένα μικρό μπολ βάλε τη μαγιονέζα, το ξύσμα, το χυμό, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Ξέπλυνε το ψάρι και στέγνωσέ το με χαρτί κουζινας. Άλειψε τα φιλέτα με δύο κουταλιές από το μίγμα της μαγιονέζας.
- Βάλε τα φιλέτα με το δέρμα τους από πάνω στο γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστα περίπου ένα λεπτό. Προσεκτικά γύρισέ τα από την άλλη και ψήστα άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
- Βάλε το ψωμί και τις φέτες του λεμονιού και αυτά στο γκριλ για 1-2 λεπτά.
- Αφαίρεσε αν θέλεις το δέρμα του ψαριού και κόψτο σε κομμάτια που να στέκονται στα ψωμάκια. Άλειψε το πάνω κομμάτι από τα ψωμάκια με την αρωματισμένη μαγιονέζα. Όση περισσέψει άλειψέ την στο ψάρι. Πρόσθεσε από μια φετούλα λεμόνι και προαιρετικά ψιλοκομένο βασιλικό ή άνιθο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ