Αγαπάς τα γιουβαρλάκια αλλά όχι το κρέας; Αναζητάς μια νόστιμη συνταγή για ψάρια που να είναι εύκολη και απλή; Δες αυτά τα γιουβαρλάκια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα γιουβαρλάκια:
- 250 γρ. τόνο σε νερό (κονσέρβα), στραγγισμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Φρυγανιά τριμμένη
- Ασπράδια δύο αυγών χτυπημένα
- Λίγο αλάτι,πιπέρι
- Τριμμένο δυόσμο ξερό
- Για την σάλτσα:
- ½ λίτρο γάλα
- 1 κ.σούπας βούτυρο
- 1 κοφτή κ.σούπας αλεύρι
- Κρόκοι 2 αυγών
- Μια πρέζα αλάτι
- Χυμός ενός λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε μεγάλο μπολ τον τόνο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τα ασπράδια και φρυγανιά (όσο σηκώνει για να μη γίνουν πολύ στεγνά τα γιουβαρλάκια), αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα τριμμένο δυόσμο.
- Πλάσε τα γιουβαρλάκια και βάλε τα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήσε σε μέτριο φούρνο.
- Όταν ροδίσουν βγάλε τα και με μια σπάτουλα βαλ’ τα με προσοχή σε ένα πυρέξ ή σε μία βαθιά πιατέλα.
- Όσο ψήνονται φτιάξε τη σάλτσα. Ρόδισε ελάχιστα το αλεύρι στο βούτυρο. Ρίξε το γάλα σιγά-σιγά για να μην σβολιάσει. Πρόσθεσε λίγο αλάτι.
- Όταν βράσει και έχει αρχίσει να δένει ρίξε και το λεμόνι. Βγάλε από τη φωτιά.
- Χτύπησε τους κρόκους των αυγών και ρίξε λίγη λίγη την σάλτσα μέσα στους κρόκους.
- Ανακάτεψε καλά και περίχυσε τα γιουβαρλάκια.
Tip
Προσοχή, δεν πρέπει η σάλτσα να γίνει πηχτή, γιατί κρυώνοντας θα πήξει περισσότερο. Αν η σάλτσα φαίνεται πολλή, μειώνουμε τα υλικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ