Κλασική γαλλική συνταγή που παντρεύει φιλέτο γλώσσας με ολόφρεσκη σταφίδα και όλα αυτά σε μια απαλή – οι Γάλλοι είναι ειδικοί στο είδος – λευκή σος! Δοκίμασέ τη γιατί είναι ξεχωριστή, αλλά και επειδή δεν έχει πολλές θερμίδες.
Θερμίδες 120
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 φιλέτα γλώσσας καθαρισμένα
- Λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι
- Κόκκους πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 230 γρ. σταφίδα ξανθιά
- 25γρ. αγελαδινό βούτυρο
- 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300ml γάλα
- Μπόλικο φρέσκο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στρώσε τα φιλέτα σε βουτυρωμένο πυρέξ και σκέπασε με λευκό κρασί. Πρόσθεσε μια φέτα κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης και κόκκους πιπεριού
- Βάλε το πυρέξ στο φούρνο για ένα τέταρτο της ώρας στους 150oC
- Πλύνε και ξεφλούδισε το σταφύλι (αν σε παιδεύει άφησέ το όπως είναι). Βγάλε το ψάρι από τα υγρά του και βάλε σε σκεύος σε δυνατή φωτιά να μειωθεί ο όγκος του και να πάρεις έναν ζωμό ψαριού
- Λιώσε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και πρόσθεσε το αλεύρι. Καβούρδισε και πρόσθεσε το γάλα και το ζωμό. Ανακάτεψε ώσπου να αρχίσει να κοχλάζει η σος
- Αλατοπιπέρωσε το ψάρι, πρόσθεσε τα σταφύλια και περίχυσε τα φιλετάκια με τη σος
- Σέρβιρε γαρνιρισμένο με μπόλικο μαϊντανό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ