Λαχταριστό τηγανιτό φιλέτο ψαριού με δροσερή και spicy σος από κόλιανδρο και αγγούρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φλ. φρέσκος κόλιανδρος
- 1 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
- ½ γλ. ηλιέλαιο
- 3 κ. σούπας χυμός lime
- 4 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 2 φλ. αριάνι
- 1 φλ. corn flour
- 4 φιλέτα γλώσσας χωρίς πέτσα
- 3 μέτρια αγγουράκια ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο φινόκιο ψιλοκομμένο
- ½ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 καυτερή πιπερίτσα σε λεπτές φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό βράσε τον κόλιανδρο για μισό λεπτό, σούρωσέ τον και μετάφερέ το σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
- Σούρωσέ τον ξανά και βαλ’ τον στο μπλέντερ με το τζίντζερ και δύο κουταλιές νερό και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.
- Πρόσθεσε σιγά σιγά το λάδι καθώς χτυπάς και μετάφερέ το σε ένα μπολ, προσθέτοντας το χυμό lime και αλάτι και ανακατεύοντας καλά.
- Ρίξε σε ένα μπολ το τρίμμα ψωμιού, σε ένα δεύτερο τους κρόκους χτυπημένους με το αριάνι και σε ένα άλλο το corn flour.
- Αλατοπιπέρωσε πολύ καλά τα στεγνά φιλέτα γλώσσας και πέρασέ τα ένα- ένα πρώτα από το corn flour, μετά από το μείγμα αυγού και τέλος από το τρίμμα ψωμιού.
- Ζέστανε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγάνισε προσεκτικά τα ψάρια για δύο λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Μετάφερε τα τηγανισμένα φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί και αλάτισέ τα ξανά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αγγουράκι με το φινόκιο, το κρεμμύδι, το λάδι κόλιανδρου που έφτιαξες στην αρχή και αλάτι.
- Σέρβιρε τα φιλέτα με το dressing κόλιανδρου και αγγουριού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ