Δημοφιλής τεχνική στη Γαλλία που κρύβει μέσα της όλη τη γεύση των συστατικών. Ένα πακετάκι από λαδόκολλα σου αποκαλύπτει λεμονάτο φιλέτο γλώσσας με τρυφερές καρδιές από αγκινάρα. Και φυσικά θα ήταν υπέροχο να το σερβίρεις με τραγανή γαλλική μπαγκέτα. Ένα ελαφρύ πιάτο με μόλις 232 θερμίδες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
4 φιλέτα γλώσσας (2,5 εκ. πάχος)
Αλάτι, Πιπέρι
1 μικρό κρεμμυδάκι σε φετούλες
1/4 του φλτιζανιού φρέσκια σάλτσα
250 γρ. καθαρισμένες αγκινάρες
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
- Ταμπονάρισε ελαφρά τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν και αλατοπιπέρωσε
- Κόψε 4 τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας 40 εκατοστών περίπου. Δίπλωσε κάθε ένα στη μέση και μοίρασε το κρεμμυδάκι σε κάθε κομμάτι λαδόκολλας
- Από πάνω βάλε τα φιλέτα και μια κ.σ. από τη σάλτσα
- Μοίρασε αντίστοιχα και τις αγκινάρες μαζί με τις φέτες λεμονιού πάνω από το ψάρι
- Κλείσε όλα τα υλικά σου καλά μέσα στη λαδόκολλα τυλίγοντας σφιχτά τις τέσσερις άκρες
- Βάλε τα πακετάκια σου στο φούρνο για 15 λεπτά
- Σέρβιρε με το πακετάκι ελαφρώς ανοιγμένο, όπως είναι στο πιάτο
Tip
Μην σε απασχολεί η έντονη μυρωδιά από την προετοιμασία του ψαριού. Δες εδώ πως θα απαλλαγείς σε χρόνο μηδέν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ