“Γόνδολες” με αυγό και σολομό

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πεντανόστιμο πρωινό πιάτο με καπνιστό σολομό και ψητό αυγό σε καρβέλι ψωμί

Συστατικά

  • 2 μεσαία καρβέλια ψωμί
  • 1/2 φλ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
  • 120 gr καπνιστός σολομός
  • 12 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκαι ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σούπας κάπαρη
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και κάλυψε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψε την επιφάνεια των ψωμιών και αφαίρεσε τη μισή περίπου ψίχα από το καθένα.
  • Τοποθέτησε τα καρβέλια πάνω στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί.
  • Μοίρασε το τριμμένο τυρί και τον κομμένο σολομό στα δύο καρβέλια.
  • Χτύπα τα αυγά με το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
  • Ρίξε το μείγμα στα δύο καρβέλια και πασπάλισε με την κάπαρη.
  • Ψήσε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά για μισή ώρα με 40 λεπτά.
  • Άφησε τις γόνδολες να σταθούν για πέντε λεπτά και πασπάλισέ τες με το σχοινόπρασο πριν σερβίρεις.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164