Πεντανόστιμο πρωινό πιάτο με καπνιστό σολομό και ψητό αυγό σε καρβέλι ψωμί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μεσαία καρβέλια ψωμί
- 1/2 φλ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
- 120 gr καπνιστός σολομός
- 12 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκαι ψιλοκομμένα
- 2 κ. σούπας κάπαρη
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και κάλυψε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψε την επιφάνεια των ψωμιών και αφαίρεσε τη μισή περίπου ψίχα από το καθένα.
- Τοποθέτησε τα καρβέλια πάνω στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί.
- Μοίρασε το τριμμένο τυρί και τον κομμένο σολομό στα δύο καρβέλια.
- Χτύπα τα αυγά με το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
- Ρίξε το μείγμα στα δύο καρβέλια και πασπάλισε με την κάπαρη.
- Ψήσε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά για μισή ώρα με 40 λεπτά.
- Άφησε τις γόνδολες να σταθούν για πέντε λεπτά και πασπάλισέ τες με το σχοινόπρασο πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ