Πένες με γαρίδες σε ροζ σάλτσα με βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr πένες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 500 gr γαρίδες καθαρισμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κονσέρβα ολόκληρες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1/2 φλ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1/3 φλ. ζωμός στρειδιών
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τις πένες για οκτώ με δέκα λεπτά και σούρωσέ τες καλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε τις γαρίδες, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρισέ τα για τρία λεπτά.
- Με μια κουτάλα αφαίρεσε τις γαρίδες και έπειτα πρόσθεσε τις ντομάτες, το μισό βασιλικό, το μισό μαϊντανό και το μπούκοβο και ανακάτεψε για δύο λεπτά.
- Ρίξε στο τηγάνι το κρασί, το ζωμό στρειδιών και την κρέμα γάλακτος και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και άσε τη σάλτσα να σιγοβράσει για επτά με οκτώ λεπτά.
- Πρόσθεσε τη μισή παρμεζάνα, τις πένες, τις γαρίδες και τα υπόλοιπα βότανα, ανακάτεψε καλά τα υλικά και αλατοπιπέρωσε.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ