Juicy πένες με γαρίδες

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πένες με γαρίδες σε ροζ σάλτσα με βότανα

Συστατικά

  • 500 gr πένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 gr γαρίδες καθαρισμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κονσέρβα ολόκληρες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1/3 φλ. ζωμός στρειδιών
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τις πένες για οκτώ με δέκα λεπτά και σούρωσέ τες καλά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε τις γαρίδες, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρισέ τα για τρία λεπτά.
  • Με μια κουτάλα αφαίρεσε τις γαρίδες και έπειτα πρόσθεσε τις ντομάτες, το μισό βασιλικό, το μισό μαϊντανό και το μπούκοβο και ανακάτεψε για δύο λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι το κρασί, το ζωμό στρειδιών και την κρέμα γάλακτος και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και άσε τη σάλτσα να σιγοβράσει για επτά με οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη μισή παρμεζάνα, τις πένες, τις γαρίδες και τα υπόλοιπα βότανα, ανακάτεψε καλά τα υλικά και αλατοπιπέρωσε.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164