Εναλλακτικά “σουβλάκια” με γαρίδες μαριναρισμένες σε καπνιστή πάπρικα και σκόρδο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 1/2 κ. σούπας λάδι καρύδας
- 2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ξύσμα και χυμός ενός lime
- 24 μέτριες γαρίδες
- 2 ραπανάκια ψιλοκομμένα
- ξύσμα από ένα lime
- 12 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τα καλαμάκια στη μέση και άφησέ τα να μουλιάσουν σε ένα μπολ γεμάτο με νερό για μισή ώρα.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι καρύδας με την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το καγιέν, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό ενός lime.
- Πλύνε και καθάρισε καλά τις γαρίδες και έπειτα βαλ’ τες σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ τες με το μείγμα των υπόλοιπων υλικών.
- Πέρασε από τα καλαμάκια δύο γαρίδες στο καθένα και άφησε τα σουβλάκια στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Ζέστανε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά την γκριλιέρα και βάλε τα σουβλάκια να ψηθούν για τρία με τέσσερα λεπτά.
- Γύρισέ τα πλευρά και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα δύο με τρία λεπτά.
- Μετάφερε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και γαρνίρισε με το ψιλοκομμένο ραπανάκι και το ξύσμα ενός lime.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ