Πιλάφι με άρωμα θάλασσας και φρέσκο θυμάρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. ρύζι νυχάκι
- 800 gr καλαμάρι μικρό
- 1 φλ. ντοματοπολτός
- 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 φλ. άνηθος
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κ. γλυκού πάπρικα
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε καλά τα καλαμαράκια και κόψε τα πλοκάμια από το υπόλοιπο σώμα, αλάτισέ τα καλά και άφησέ τα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και ρίξε το πράσο με το κρεμμύδι και σόταρέ τα.
- Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα καλαμαράκια και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε και το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακάτεψε και «σβήσε» το φαγητό με το κρασί.
- Κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι της και άσε να ξεκινήσει ο βρασμός.
- Ρίξε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το ούζο, διάλυσε τον πελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό και πρόσθεσε και αυτόν, μαζί με τον ντοματοπολτό και το θυμάρι στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου μισή ώρα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ