Καλαμαράκια με ρύζι και ντομάτα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πιλάφι με άρωμα θάλασσας και φρέσκο θυμάρι

Συστατικά

  • 1 φλ. ρύζι νυχάκι
  • 800 gr καλαμάρι μικρό
  • 1 φλ. ντοματοπολτός
  • 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 φλ. άνηθος
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε καλά τα καλαμαράκια και κόψε τα πλοκάμια από το υπόλοιπο σώμα, αλάτισέ τα καλά και άφησέ τα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και ρίξε το πράσο με το κρεμμύδι και σόταρέ τα.
  • Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα καλαμαράκια και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε και το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακάτεψε και «σβήσε» το φαγητό με το κρασί.
  • Κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι της και άσε να ξεκινήσει ο βρασμός.
  • Ρίξε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το ούζο, διάλυσε τον πελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό και πρόσθεσε και αυτόν, μαζί με τον ντοματοπολτό και το θυμάρι στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου μισή ώρα.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164