Αν και έχει μια διαδικασία, δεν θα σε ταλαιπωρήσει πολύ και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Άλλωστε, νόστιμα τα τηγανιτά καλαμαράκια αλλά δεν είναι για κάθε μέρα!!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
- 200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 8 καλαμαράκια μέτρια
- 1/2 φλυτζάνι ρύζι (για πιλάφι)
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε και καθάρισε τα καλαμάρια
- Κόψε τα πλοκάμια και κράτησε τα για την γέμιση
- Σε μια κατσαρόλα βάλε την μισή ποσότητα λαδιού να κάψει
- Ρίξε τα κρεμμύδια και άφησε να μαλακώσουν
- Πρόσθεσε τα πλοκάμια κομμένα σε μικρά κομμάτια
- Στην συνέχεια πρόσθεσε τον μαϊντανό και το ρύζι μαζί με ένα φλιτζάνι νερό
- Αλατοπιπέρωσε
- Ψήσε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να “τραβήξει” τα υγρά
- Άφησε την γέμιση να κρυώσει ελαφρά και πρόσθεσε το τυρί και την πιπεριά
- Γέμισε τα καλαμάρια με ένα κουτάλι και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί
- Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο λάδι μαζί με 1 φλιτζάνι νερό
- Ψήσε σε μέτρια θερμοκρασία 160-180 βαθμούς για μισή ώρα
Tip
Μπορείς να ζητήσεις από τον ψαρά σου να σου έχει τα καλαμάρια έτοιμα καθαρισμένα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ