Αν και έχει μια διαδικασία, δεν θα σε ταλαιπωρήσει πολύ και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Άλλωστε, νόστιμα τα τηγανιτά καλαμαράκια αλλά δεν είναι για κάθε μέρα!!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
- 200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 8 καλαμαράκια μέτρια
- 1/2 φλυτζάνι ρύζι (για πιλάφι)
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε και καθάρισε τα καλαμάρια
- Κόψε τα πλοκάμια και κράτησε τα για την γέμιση
- Σε μια κατσαρόλα βάλε την μισή ποσότητα λαδιού να κάψει
- Ρίξε τα κρεμμύδια και άφησε να μαλακώσουν
- Πρόσθεσε τα πλοκάμια κομμένα σε μικρά κομμάτια
- Στην συνέχεια πρόσθεσε τον μαϊντανό και το ρύζι μαζί με ένα φλιτζάνι νερό
- Αλατοπιπέρωσε
- Ψήσε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να “τραβήξει” τα υγρά
- Άφησε την γέμιση να κρυώσει ελαφρά και πρόσθεσε το τυρί και την πιπεριά
- Γέμισε τα καλαμάρια με ένα κουτάλι και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί
- Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο λάδι μαζί με 1 φλιτζάνι νερό
- Ψήσε σε μέτρια θερμοκρασία 160-180 βαθμούς για μισή ώρα
Tip
Μπορείς να ζητήσεις από τον ψαρά σου να σου έχει τα καλαμάρια έτοιμα καθαρισμένα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ