Η συνταγή με μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου δεν είναι μονόδρομος! Δοκίμασε και αυτή τη συνταγή από την Καλαμάτα, με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και σταφίδες; Θα γίνει η αγαπημπένη σου καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα παστό μπακαλιάρο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2-3 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
- 1/2 κ.γ.πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζάνι μαύρη κορινθιακή σταφίδα
- 1 φυλλαράκι δάφνης
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τον μπακαλιάρο, και ξαλμύρισέ τον καλά αποβραδίς. Την άλλη μέρα βάλτον να στραγγίξει.
- Σε ένα τηγάνι βάλε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίξε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σόταρέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
- Διάλυσε τον πελτέ μέσα στο χυμό ντομάτας. Ρίξτα στο τηγάνι και άφησέ τα να βράσουν για ένα πεντάλεπτο. Ρίξε τη σταφίδα. Ανακάτεψε και απομάκρυνε από τη φωτιά.
- Στρώσε τη ντομάτα σε μια βαθιά κατσαρόλα. Ακούμπησε πάνω τους τα φιλέτα του μπακαλιάρου.
- Άπλωσε πάνω από το μπακαλιάρο τη σάλτσα που ετοίμασες, τη δάφνη και λίγο πιπέρι.
- Συμπλήρωσε με λίγο χλιαρό νερό ώστε η σάλτσα να σκεπάζει σχεδόν τον μπακαλιάρο.
- Μαγείρεψε σε σιγανή φωτιά για μισή περίπου ώρα, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ανεβεί το λάδι στην επιφάνεια.
- Το φαγητό κανονικά δεν θέλει αλάτι. Δοκίμασε όμως και αν χρειάζεται ρίξε ανάλογα με τα γούστα σου προς το τέλος του μαγειρέματος.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ