Καθαρά Δευτέρα 2016: Μύδια με λευκό κρασί και σκόρδο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει!

Συστατικά

  • 2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
  • 4 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κιλά μύδια ζωντανά (ή κατεψυγμένα) με το κέλυφος
  • 1/3 φλιτζ. ανάμικτα μυρωδικά όπως μαϊντανός, βασιλικός κ.ά. Ψιλοκομμένα
  • 6 κ.σούπας μαργαρίνη σκληρή σε κύβους

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά και τρίψε με βούρτσα το εξωτερικό κέλυφος των μυδιών για να φύγουν τα “μαλλιά” ή άλλα κολλημένα υλικά(τα κατεψυγμένα μπορεί να μην το χρειάζονται).
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το κρασί, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλάτι.
  • Σιγόβρασε για 5 λεπτά και ρίξε τα μύδια.
  • Σκέπασε την κατσαρόλα και δυνάμωσε τη φωτιά στο δυνατό.
  • Μαγείρεψε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια περίπου για 5 λεπτά. Όσα δεν ανοίξουν ξεχώρισέ τα και πέταξέ τα.
  • Ρίξε τα μυρωδικά και τη μαργαρίνη και βγάλε από τη φωτιά.
  • Σέρβιρε σε μεγάλα μπολ αμέσως.

Tip

Μην ξεχνάς ότι αν αγοράσεις φρέσκα μύδια, όσα δεν ανοίξουν κατά το άχνισμα πρέπει να τα πετάξεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164