Πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
- 4 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- μισό κουταλάκι αλάτι
- 2 κιλά μύδια ζωντανά (ή κατεψυγμένα) με το κέλυφος
- 1/3 φλιτζ. ανάμικτα μυρωδικά όπως μαϊντανός, βασιλικός κ.ά. Ψιλοκομμένα
- 6 κ.σούπας μαργαρίνη σκληρή σε κύβους
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά και τρίψε με βούρτσα το εξωτερικό κέλυφος των μυδιών για να φύγουν τα “μαλλιά” ή άλλα κολλημένα υλικά(τα κατεψυγμένα μπορεί να μην το χρειάζονται).
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το κρασί, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλάτι.
- Σιγόβρασε για 5 λεπτά και ρίξε τα μύδια.
- Σκέπασε την κατσαρόλα και δυνάμωσε τη φωτιά στο δυνατό.
- Μαγείρεψε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια περίπου για 5 λεπτά. Όσα δεν ανοίξουν ξεχώρισέ τα και πέταξέ τα.
- Ρίξε τα μυρωδικά και τη μαργαρίνη και βγάλε από τη φωτιά.
- Σέρβιρε σε μεγάλα μπολ αμέσως.
Tip
Μην ξεχνάς ότι αν αγοράσεις φρέσκα μύδια, όσα δεν ανοίξουν κατά το άχνισμα πρέπει να τα πετάξεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ