Πεντανόστιμα καλαμαράκια αλά “στιφάδο” με κόκκινη σάλτσα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 3/4 φλ. ντοματοπολτός
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
- 1 κ. γλυκού μπούκοβο
- 1 kg καλαμάρια
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά ζέστανε το λάδι.
- Τσιγάρισε τα σκόρδα κομμένα στα τέσσερα για περίπου δύο λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφαίρεσε το σκόρδο και πρόσθεσε τον ντοματοπολτό, το κρασί, το θυμάρι, το μπούκοβο και αλατοπίπερο.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες.
- Μαγείρεψε για περίπου 10 λεπτά και σέρβιρε με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί ή πλούσιο πιλάφι αρωματισμένο με σκόρδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ