Στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει να ψήνουμε το ψάρι στο φούρνο. Μπορεί βέβαια, ο κολιός να είναι από τις εξαιρέσεις (βλ. Πλακί), εδώ όμως τον ψήνεις σε μια λεμονάτη πάστα από σκόρδο και βούτυρο. Εξαιρετικά φίνα και ιδιαίτερη συνταγή…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κολιοί καθαρισμένοι
- 8 μέτρια λεμόνια ακέρωτα
- 7-8 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 ματσάκι φρέσκο μάραθο
- 3 – 4 κ.σ. παρμεζάνα
- Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
- Αλάτι και πιπέρι
- Λευκό κρασί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα 7 λεμόνια από τη φλούρα και φρόντισε να αφαιρέσεις τη μεμβράνη και το λευκό μέρος του. Ανακάτεψε με το σκόρδο, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το μάραθο ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και τη ζάχαρη. Λιώσε τα υλικά να γίνουν μια πάστα.
- Αλατοπιπέρωσε τους κολιούς. Άλειψε τόσο εξωτερικά όσο και εξωτερικά με την πάστα λεμονιού που έφτιαξες. Άφησε το ψάρι σκεπασμένο να σταθεί για μία ώρα στο ταψάκι που σκοπεύεις να το ψήσεις.
- Κόψε το λεμόνι που κράτησε σε ροδέλες και βάλε στην κοιλιά και τέταρτα σε εγκοπές που μπορείς να κάνεις στο ψάρι με ένα μαχαιράκι. Βρέξε με το λευκό κρασί και βάλε στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στους 170oC για 30′ λεπτά περίπου.
- Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και άφησε το ψάρι 10′ λεπτά ακόμη να πάρει χρώμα. Σέρβιρε με πατάτες φούρνου
Tip
Θα μπορούσες να βάλεις λίγο έξτρα χυμό λεμόνι και αν ψήσεις τις πατάτες μαζί με το ψάρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ