Κάθε πράγμα στον καιρό του… και ο κολιός τον Αύγουστο! Αν δεν θέλεις να ετοιμάσεις την παραδοσιακή και νόστιμη συνταγούλα με ντομάτα και σκορδάκι, σου βρήκαμε εναλλακτική! Υπέροχη ιδέα για λεμονάτο φιλέτο κολιού, με σπανάκι και λαχανικά…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τον κολιό: 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. μπούκοβο (νιφάδες καυτερής πιπεριάς)
- 100γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου καβουρδισμένους και σπασμένους
- 6 φιλεταρισμένους κολιούς με το δέρμα
- 2 φύλλα δάφνης
- 350 ml ξίδι μπίρας (μπορεί να το βρεις και ως ξίδι κριθαριού. Αν δεν βρεις βάλε καλό κόκκινο ξίδι)
- Για τη σαλάτα: 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. μπέικον
- 75 ml γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι / Τι χυμό και το ξίσμα του
- Ένα ματσάκι σπανάκι
- 1/2 αγγούρι κομμένα julienne
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 150oC
- Βάλε το κρεμμύδι, το μπούκοβο, το κόλιανδρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και συμπλήρωσε το ξίδι και τα φύλλα δάφνης. Ανάμειξε καλά
- Στρώσε τα φιλέτα του ψαριού σε μια στρώση σε πυρίμαχο σκεύος και κάλυψε με το μείγμα του ξιδιού
- Ψήσε στο φούρνο για περίου 20 λεπτά. Βγάλε από τη φωτιά και άφησε στην άκρη να κρυώσει
- Ετοίμασε στο μεταξύ τη σαλάτα σου! Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και φρυγάνισε το μπείκον μερικά λεπτά
- Βγάλε το μπέικον από το τηγάνι και άφησε να στραγγίεξι σε απορροφητικό χαρτί
- Τώρα βάλε το γιαούρτι, το λεμόνι, 1 κουταλιά νερό στο τηγάνι και ανακάτεψε να γίνουν ένα σώμα, μαζί και με το λίπος από το μπέικον
- Ανακάτεψε το σπανάκι με το αγγούρι και το μπέικον και λίγη από τη σος αυτή σε ένα μπόλ
- Σέρβιρε τα ψαράκια σου με λίγη από τη σαλάτα και extra σος αν το επιθυμείς
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ