Ελαφριά και νόστιμη σαλάτα με κουσκούς και αρακά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κ. σούπας κρεμμύδι
- 1 κ. σούπας άνηθος
- 1 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα
- 1 φλ. κουσκούς
- 2 φλ. νερό
- 1/2 kg γαρίδες
- 1 φλ. αρακάς
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε δύο κουταλιές λάδι, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε μία κουταλιά λάδι και καβούρδισε το κουσκούς για περίπου τρία λεπτά.
- Ρίξε στο τηγάνι το νερό, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε το κουσκούς για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό βράσε τον αρακά για τρία με πέντε λεπτά.
- Βάλε τις γαρίδες και τον αρακά σε ένα ταψί και ανακάτεψέ τα με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο και ψήσε για περίπου οκτώ λεπτά.
- Σούρωσε καλά το κουσκούς, ριξ’ το στο μπολ με το dressing και ανακάτεψε καλά.
- Πρόσθεσε και τις γαρίδες με τον αρακά και ανακάτεψε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ