Ξιφίας με σάλσα πεπόνι

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τροπική συνταγή για καλοκαιρινές απολαύσεις… ο ξιφίας είναι πλούσιο σε γεύση ψάρι που το μόνο συνοδευτικό να του ταιριάζει θα ήταν κάτι ελαφρύ και φρουτώδες. Ετοίμασε λοιπόν μια σάλσα, όπως η μεξικάνικη γουακαμόλε, αλλά με πεπόνι και αγγούρι και απόλαυσε ένα ελαφρύ, super θρεπτικό πιάτο. 

Θερμίδες 145

Συστατικά

  • Για τη σάλσα: 2 φλιτζάνια αγγούρι καθαρισμένο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι πεπόνι αργίτικο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 4 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. ξίσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το ψάρι: Ηλιέλαιο
  • 6 φιλέτα ξιφία (120-180 γρ. το καθένα)
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλο μπολ ανάμειξε όλα τα υλικά της σάλσας. Σκέπασε και άφησε την στο ψυγείο μέχρι να είσαι έτοιμη να σερβίρεις.
  • Ζέστανε το γκριλ  και άλειψε με λίγο ηλιέλαιο τη σχάρα σου
  • Άλειψε και την επιφάνεια του ψαριού και αλατοπιπέρωσε. Ψήσε ώσπου να πάρει χρώμα το ψαράκι για περίπου 5 λεπτά
  • Μοίρασε τα ψαράκια σε πιάτα και σέρβιρε με την σάλσα

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164