Τροπική συνταγή για καλοκαιρινές απολαύσεις… ο ξιφίας είναι πλούσιο σε γεύση ψάρι που το μόνο συνοδευτικό να του ταιριάζει θα ήταν κάτι ελαφρύ και φρουτώδες. Ετοίμασε λοιπόν μια σάλσα, όπως η μεξικάνικη γουακαμόλε, αλλά με πεπόνι και αγγούρι και απόλαυσε ένα ελαφρύ, super θρεπτικό πιάτο.
Θερμίδες 145
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σάλσα: 2 φλιτζάνια αγγούρι καθαρισμένο κομμένο σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι πεπόνι αργίτικο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.γ. χυμό λεμόνι
- 4 κ.γ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.γ. ξίσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- Για το ψάρι: Ηλιέλαιο
- 6 φιλέτα ξιφία (120-180 γρ. το καθένα)
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλο μπολ ανάμειξε όλα τα υλικά της σάλσας. Σκέπασε και άφησε την στο ψυγείο μέχρι να είσαι έτοιμη να σερβίρεις.
- Ζέστανε το γκριλ και άλειψε με λίγο ηλιέλαιο τη σχάρα σου
- Άλειψε και την επιφάνεια του ψαριού και αλατοπιπέρωσε. Ψήσε ώσπου να πάρει χρώμα το ψαράκι για περίπου 5 λεπτά
- Μοίρασε τα ψαράκια σε πιάτα και σέρβιρε με την σάλσα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ