Ξιφίας με σάλσα πεπόνι

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τροπική συνταγή για καλοκαιρινές απολαύσεις… ο ξιφίας είναι πλούσιο σε γεύση ψάρι που το μόνο συνοδευτικό να του ταιριάζει θα ήταν κάτι ελαφρύ και φρουτώδες. Ετοίμασε λοιπόν μια σάλσα, όπως η μεξικάνικη γουακαμόλε, αλλά με πεπόνι και αγγούρι και απόλαυσε ένα ελαφρύ, super θρεπτικό πιάτο. 

Θερμίδες 145

Συστατικά

  • Για τη σάλσα: 2 φλιτζάνια αγγούρι καθαρισμένο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι πεπόνι αργίτικο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 4 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. ξίσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το ψάρι: Ηλιέλαιο
  • 6 φιλέτα ξιφία (120-180 γρ. το καθένα)
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλο μπολ ανάμειξε όλα τα υλικά της σάλσας. Σκέπασε και άφησε την στο ψυγείο μέχρι να είσαι έτοιμη να σερβίρεις.
  • Ζέστανε το γκριλ  και άλειψε με λίγο ηλιέλαιο τη σχάρα σου
  • Άλειψε και την επιφάνεια του ψαριού και αλατοπιπέρωσε. Ψήσε ώσπου να πάρει χρώμα το ψαράκι για περίπου 5 λεπτά
  • Μοίρασε τα ψαράκια σε πιάτα και σέρβιρε με την σάλσα

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164