Ελαφρύ και χορταστικό πιάτο με θαλασσινά κυδώνια και αρωματικό φινόκιο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φινόκιο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 1 λεμόνι
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 40 γυαλιστερές
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το φινόκιο σε λεπτές φέτες, βάλε το μισό σε ένα μπολ και το υπόλοιπο σε ένα τηγάνι με το λάδι, το λιωμένο σκόρδο και τα φύλλα του φρέσκου δενδρολίβανου και σοτάρισέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
- Τρίψε λίγο από τη φλούδα του λεμονιού και σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε τα κυδώνια, το ξύσμα και το χυμό του μισού λεμονιού, σκέπασε με το καπάκι και μαγείρεψε μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα.
- Πασπάλισε τα κυδώνια με το μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό πρόσθεσέ τον στο μπολ με το ωμό φινόκιο και ρίξε από πάνω τους το υπόλοιπο λεμόνι.
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί, πρόσθεσε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ράντισε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
- Σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ