Λαβράκι με δενδρολίβανο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φιλέτο λαβράκι στο τηγάνι με “καπνιστή” βινεγκρέτ δενδρολίβανου

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα λαβράκι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 3 κ. σούπας μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ. σούπας φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου
  • ½ φλ. χυμός πορτοκαλιού
  • 3 φλ. φύλλα radicchio

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά.
  • Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα ψαριού και τοποθέτησέ τα στο τηγάνι με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω.
  • Ψήσε για πέντε λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και γύρισε τα φιλέτα, προσθέτοντας το σκόρδο, τις ελιές και το δενδρολίβανο.
  • Συνέχισε το ψήσιμο για άλλα τρία λεπτά, ανακατεύοντας τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ψάρι.
  • Πρόσθεσε το χυμό πορτοκαλιού και ανακάτεψε.
  • Σέρβιρε στα πιάτα με φύλλα radicchio και από πάνω το ψάρι και τη βινεγκρέτ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164