ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κιλό γαρίδες
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 ½ φλ. γάλα
- 1 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλο
- 1 πακέτο linguine
- 4 φλ. σπανάκι
- ½ κ. γλυκού ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
- ¼ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε δυνατή φωτιά ζέστανε το βούτυρο με το λάδι.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και τις γαρίδες με αλάτι και πιπέρι και τσιγάρισε μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάλε τις γαρίδες και ρίξε στην κατσαρόλα τα linguine με το γάλα και τον ζωμό.
- Βράσε για 10’ ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
- Όταν τα linguine είναι a dente πρόσθεσε το σπανάκι, αλατοπίπερο και το ιταλικό μείγμα και μαγείρεψε για άλλα 10’.
- Ξαναρίξε τις γαρίδες στο φαγητό και πασπάλισε με την παρμεζάνα.
- Σέρβιρε με extra παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Αν δεν έχεις ιταλικό μείγμα μπορείς να προσθέσεις αποξηραμένο βασιλικό, ρίγανη, μαϊντανό, θυμάρι, σκόρδο και κρεμμύδι ή όσα από αυτά έχεις διαθέσιμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ