Η μελάνη του χταποδιού θα κάνει ένα θαλασσινό ριζότο μελανό! Όμως η γεύση του εμπλουτίζεται από φρέσκο χταποδάκι και τόσα, μα τόσα μυρωδικά που θα σε ξετρελάνει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο χταπόδι βάρους περίπου 1 κιλού
- 1 σακούλα με μελάνη από το χταπόδι
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο
- 3 μεγάλες ντομάτες χωρίς τη φλούδα ψιλοκομμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Ένα ματσάκι μαϊντανό καθαρισμένο, και ψιλοκομμένο
- Λεμόνι για το γαρνίρσμα
- 1/4 του φλιτζανιού σκληρό ημίλευκο τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι κάνουν)
- 1 φύλλο δάφνης
- Πιπέρι και αλάτι
- 2 με 3 φλιτζάνια λευκό ξίδι
- 1 μπουκάλι ζωμό θαλασσινών
- 2 1/2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε το χταπόδι κάτω από τρεχούμενο νερό και τρίψε με το μισό λεμόνι. Κόψε σε μικρά κομμάτια
- Ζέστανε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε το κρεμμύδι. Σόταρε να γυαλίσει και πρόσθεσε το χταπόδι, τη ντομάτα, 1 φύλλο δάφνης και τη μισή ποσότητα ξίδι
- Αφησε να σιγοβράσει για λίγη ώρα και συνέχισε το βράσιμο, προσθέτοντας το υπόλοιπο ξίδι και το σκόρδο. Άφησε να ψηθεί για μισή ώρα σε πολλή χαμηλή φωτιά
- Πρόσθεσε το ρύζι και το ζωμό, μαζί με τον μαϊντανό και λίγο πιπέρι. Συνέχισε το ψήσιμο για ένα τέταρτο της ώρας ώσπου το ρύζι να τραβήξει τα υγρά
- Συμπλήρωσε με επιπλέον ζωμό αν χρειαστεί για ψηθεί καλά το ρύζι. 5 λεπτά πριν κατεβάσεις από τη φωτιά πρόσθεσε και την μελάνη
- Τέλος πρόσθεσε το τυρί ανακάτεψε και σέρβιρε γαρνιρισμένο με τριμμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού
Tip
Το ριζότο έχει φανατικούς οπαδούς... Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου; Βρες αμέτρητες συνταγές εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ