Τρυφερός μπακαλιάρος με σάλτσα κίτρινου κάρυ και δροσερή σαλάτα σέλερι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φιλέτα μπακαλιάρου (~200 gr/ένα)
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. γλυκού σπόροι μουστάρδας
- 1 κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
- 2 κ. γλυκού κάρυ
- 2 κλωνάρια σέλερι + 1 φλ. φύλλα σέλερι
- ½ μικρό κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- ½ λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στου 325 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Τρίψε τα φιλέτα μπακαλιάρου με το λάδι και αλάτι και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
- Ψήσε για περίπου 16 λεπτά μέχρι να αρχίσει να σπάει το κρέας του.
- Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο με τους σπόρους μουστάρδας για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε το τζίντζερ και το κάρυ και συνέχισε να σοτάρεις για άλλο μισό λεπτό.
- Αφαίρεσε από την φωτιά και πρόσθεσε αλάτι.
- Ψιλόκοψε το σέλερι και ανακάτεψέ το με τα φύλλα του και το κρεμμύδι σε ένα μπολ.
- Τρίψε το ξύσμα του λεμονιού και ανακάτεψέ το με το σέλερι και τον χυμό από το λεμόνι.
- Αλάτισε την σαλάτα και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Σέρβιρε το ψάρι σε δύο πιάτα, περιχύνοντας με την σάλτσα κάρυ και σκόρδου.
- Γάρνιρε με την σαλάτα σέλερι στο πλάι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ