Ένα πιάτο που συμπυκνώνει τις απίθανες γεύσης της Μεσογείου με ένα λίγο πιο… ασιατικό στιλ. Είναι ελαφρύ, γευστικό και θα σε βοηθήσει να τρως περισσότερες φορές ψάρι, αλλά και ολόφρεσκα λαχανικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη βινεγκρέτ (περίπου μισό φλιτζάνι): 1/3 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σούπας χυμό λεμόνι
- μισή κουταλίτσα ζάχαρη
- αλάτι
- 3 κ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- ½ κ.γ. γουασάμπι (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι
- Για το ψάριQ 6 μεγάλα φύλλα βασιλικού
- 1 φιλέτο μπακαλιάρου
- χονδρό αλάτι
- μισό φλιτζ. αρακά καθαρισμένο ανάμικτο με ολόκληρο τρυφερό αρακά
- 1 αγγουράκι κομμένο σε λεπτές φέτες
- Γαρνιτούρα: μικρά φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κάνε τη βινεγκρέτ: Βάλε στο μπλέντερ το λάδι, το λεμόνι, τη ζάχαρη και μισό κουταλάκι αλάτι. Πρόσθεσε το βασιλικό και χτύπα να γίνουν ένα. Αν θέλεις έξτρα γεύση λιώσε στη σος το γουασάμπι και ανάμειξε με το σουσάμι.
- Φτιάξε το ψάρι: Σε μέτρια κατσαρόλα βάλε 2-3 εκατοστά νερό να βράσει. Τοποθέτησε σε ειδικό διχτάκι για κατσαρόλα τα φύλλα βασιλικού και πάνω τους το ψάρι πασπαλίζοντας με αλάτι και βάλτο να αχνιστεί για 2 λεπτά, σκεπάζοντας την κατσαρόλα. Πρόσθεσε τον αρακά και άχνισέ τον με κλειστή κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να μαλακώσει ο αρακάς, περίπου άλλα 3 λεπτά.
- Με μία σπάτουλα στρώσε στο πιάτο πρώτα τον αρακά και από πάνω το ψάρι. Βάλε το αγγουράκι και “βρέξε” το ψάρι σου με τη βινεγκρέτ. Γάρνιρε με φυλλαράκια βασιλικού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ