Ψάχνεις κάτι διαφορετικό για να ετοιμάσεις τον μπακαλιάρο σου; Για τσέκαρε και αυτή τη συνταγή; Το φιλέτο σερβίρεται με μια σος μουστάρδας και απολαυστικής κάπαρης!
Πηγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. κάπαρη στραγγισμένη
- 2κ.σ. + 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου (680 γραμμ. σύνολο) χωρίς πέτσα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
- Για συνοδευτικό: 1 μεγάλο μαρούλι λόλα
- 1/2 φλιτζάνι λεπτοκομμένο αγγουράκι
- 1/4 από ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη μουστάρδα, την κάπαρη, το εστραγκόν (αν το χρησιμοποιήσεις), τις 2 κ.σούπας λάδι και 2 κ.σούπας νερό (αν χρειαστεί αραίωσε κι άλλο τη σος με λίγο παραπάνω νερό).
- Ζέστανε την 1 κ.γλυκού ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Αλατοπιπέρωσε τον μπακαλιάρο και από της δύο πλευρές. Βάλτον στο τηγάνι και ψήστον και από τις δύο πλευρές για να ψηθεί, περίπου 4-7 λεπτά ανά πλευρά.
- Σε μεγάλο μπολ κόψε με το χέρι το μαρούλι και ανακάτεψέ το με το αγγούρι και το κρεμμύδι. Περίχυσε με το λεμόνι, το λάδι και αλατοπιπέρωσε.
- Σέρβιρε το μπακαλιάρο και περίχυσε με λίγη σος. Συνόδευσε με τη σαλάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ