Το να “σβήνουμε” το ψάρι μας με ένα αρωματικό ποτό όπως το τσίπουρο ή το ούζο δίνει άλλη διάσταση σε αυτό το πιάτο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 γρ. ξαρμυρισμένος αποβραδίς μπακαλιάρος
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο ή ούζο
- 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- μια πρέζα θυμάρι
- μια πρέζα ρίγανη
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το μπακαλιάρο σε μερίδες, ξέπλυνέ τον καλά και άφησέ τον να στραγγίσει.
- Σκούπισε το ψάρι σου με χαρτί κουζίνας.
- Σε βαθύ τηγάνι βάλε το λάδι να κάψει και σωτάρισε κάθε κομμάτια από το ψάρι και από τις δύο πλευρές.
- “Σβήσε” με το ούζο και άφησε σιγά – σιγά να εξατμιστούν τα υγρά.
- Ρίξε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγόβρασε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ