Λαχταριστό φιλέτο μπακαλιάρου με ζωμό από λαχανικά και μεσογειακό άρωμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. σούπας κάπαρη
- 1/2 λεμόνι ξύσμα + χυμός
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 2 φλ. νερό
- 350 gr κόκκινες πατάτες
- 500 gr σπαράγγια
- 1/4 φλ. φρέσκος βασιλικός
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μεσαίο φωτιά, αλατοπιπέρωσε προσεκτικά τα φιλέτα μπακαλιάρου και τοποθέτησέ τα στο τηγάνι να τσιγαριστούν για ένα λεπτό.
- Μόλις πάρουν χρώμα, γύρισέ τα προσεκτικά, ψήσε για άλλο ένα λεπτό και αφαίρεσέ τα από το τηγάνι.
- Ρίξε στο σκεύος το σκόρδο λιωμένο, την κάπαρη και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψέ τα για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε και το κρασί και ξύσε την επιφάνεια με μια ξύλινη κουτάλα για να βγάλεις τα υπολείμματα ψαριού και να γλασαριστεί η σάλτσα.
- Πρόσθεσε το νερό και το χυμό λεμονιού μαζί με τις πατάτες κομμένες στη μέση, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να σιγοβράσει για 10 με 12 λεπτά.
- Ανακάτεψε και τα σπαράγγια κομμένα και βράσε για άλλα δύο λεπτά.
- Επέστρεψε τον μπακαλιάρο στο τηγάνι και μαγείρεψε μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσουν τα σπαράγγια, για περίπου τρία λεπτά.
- Σέρβιρε σε μπολ, πασπάλισε με τα φύλλα βασιλικού και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ