Τα πεντανόστιμα μπαρμπούνια βουτούν σε μια σάλτσα από μαϊντανό και φρέσκια ντομάτα. Υπέροχη, απλή συνταγή που θα συνδυαστεί άψογα με φέτα και κρασί…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ώριμη σφιχτή ντομάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 2/3 του φλιτζανιού μαϊντανό (μόνο τα φυλλαράκια)
- 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 μεγάλα μπαρμπούνια, καθαρισμένα, πλυμένα και καλά στεγνωμένα
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε την ψιλοκομμένη ντομάτα με τη μισή ποσότητα του μαϊντανού ψιλοκομμένου και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπέρωσε
- Με το μείγμα γέμισε με 1-2 κ.σ. την κοιλιά κάθε ψαριού και δέσε με σπάγγο ή χοντρή κλωστή (πάντα βαμβακερή) να μην αδειάσει η γέμιση
- Σκέπασε τα ψάρια και άφησε στο ψυγείο για μισή ώρα να πάρουν τα αρώματα από τα μυρωδικά
- Άλειψε τα ψάρια με ελαιόλαδο και ψήσε στο γκριλ ή ακόμη καλύτερα στα κάρβουνα να σφίξουν, αλλά όχι να παραψηθούν
- Σε ένα μπολ ανάμειξε τον υπόλοιπο μαϊντανο, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, όση από τη γέμιση έμεινε και λίγο νεράκι να πάρεις τη σάλτσα σου. Αλατοπιπέρωσε
- Βγάλε τα μπαρμπουνάκια σου σε μια πιατέλα και περίχυσε με τη σάλτσα. Αφού τραβήξουν απότ η σάλτσα για 3 λεπτά, γύρισε από την άλλη πλευρά
- Σέρβιρε με μερικά κλωναράκια μαϊντανό
Tip
Πώς θα επιλέξεις τα πιο φρέσκα μπαρμπούνια για τη συνταγή; Κάνε κλοκ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ