Μια συνταγή για να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου κόκκινα ψαράκια, χωρίς να τα τηγανίζεις… Λεμονάτη, με τα μπαρμπούνια γεμιστά με μαϊντανό και σκόρδο, με αποτέλεσμα να διαχέονται τα αρώματα σε όλο το ψάρι. Το αμπελόφυλλο θα λειτουργήσει σαν την πιο νοστιμη “κουβερτούλα” που θα διατηρήσει την υγρασία και τη γεύση των ψαριών μέσα στο κρέας τους!
Θερμίδες 240
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μέτρια μπαρμπούνια περίπου 1 κιλό όλα μαζί καθαρισμένα
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 150 γρ. αμπελόφυλλα
- Το χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξέπλυνε καλά τα ψαράκια και σκούπισε ελαφρά με χαρτί κουζίνα
- Αλατοπιπέρωσε τα ψαράκια και άλειψε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, αφήνοντας τα ψαράκια να κρυώσουν για 30 λεπτά
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και λάδωσε ένα πυρέξ. Ανακάτεψε το σκόρδο με τον μαϊντανό, αλατοπιπέρωσε και μοίρασε το μείγμα στις κοιλιές κάθε ψαριού
- Τύλιξε ένα ένα τα ψάρια με 1-2 αμπελόφυλλα ανάλογα με το μέγεθός τους αφήντως τα κεφάλια ακάπλυπτα
- Στρώσε τα ψάρια στο πυρέξ και περίχυσε με το χυμό λεμονιού, βάζοντας μερικές ροδελίτσε λεμόνι επάνω σε κάθε ψάρι
- Ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά και σέρβιρε αμέσως
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ