Μπουγιαμπέσα… γαλλική φινέτσα!

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γαρίδες και καραβίδες, νόστιμα ψαράκια και πολλά μυρωδικά θα κάνουν μια υπέροχη ψαρόσουπα.

Συστατικά

  • 2 κιλά ψάρια και θαλασσινά (πες στο ιχθυοπωλείο να βάλει μερικές μεγάλες γαρίδες, κάποιο κοκκινόψαρο, μικρά λαβράκια και τσιπούρες κτλ)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σελινόριζες
  • 1 πατάτα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Σαφράν
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι – πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τα ψάρια και τα λαχανικά σου και άφησε τα στην άκρη
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε λίγο ελαιόλαδο, λίγο νερό (περίπου 5 φλιτζάνια) και βράσε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν τα λαχανικά
  • Στη συνέχεια βάλε τα ψαρικά σου και στο τέλος γαρίδες ή καραβίδες και άφησε να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά
  • Βγάλε τα ψάρια με ένα σουρωτήρι καθάρισέ τα από τα αγκάθια και τα κελύφη και πρόσθεσέ τα και πάλι στην κατσαρόλα
  • Άφησε το φαγητό να πάρει μια βράση και πρόσθεσε μερικές τριχούλες σαφράν και χυμό λεμονιού

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164