Γαρίδες και καραβίδες, νόστιμα ψαράκια και πολλά μυρωδικά θα κάνουν μια υπέροχη ψαρόσουπα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κιλά ψάρια και θαλασσινά (πες στο ιχθυοπωλείο να βάλει μερικές μεγάλες γαρίδες, κάποιο κοκκινόψαρο, μικρά λαβράκια και τσιπούρες κτλ)
- 2 κρεμμύδια
- 2 σελινόριζες
- 1 πατάτα
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1 ώριμη ντομάτα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Σαφράν
- 1 λεμόνι
- Αλάτι – πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα ψάρια και τα λαχανικά σου και άφησε τα στην άκρη
- Σε μια κατσαρόλα βάλε λίγο ελαιόλαδο, λίγο νερό (περίπου 5 φλιτζάνια) και βράσε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν τα λαχανικά
- Στη συνέχεια βάλε τα ψαρικά σου και στο τέλος γαρίδες ή καραβίδες και άφησε να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά
- Βγάλε τα ψάρια με ένα σουρωτήρι καθάρισέ τα από τα αγκάθια και τα κελύφη και πρόσθεσέ τα και πάλι στην κατσαρόλα
- Άφησε το φαγητό να πάρει μια βράση και πρόσθεσε μερικές τριχούλες σαφράν και χυμό λεμονιού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ