“Μεθυσμένα” αχνιστά μύδια με πράσα και λεμόνι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 1/4 φλ. πράσο
- 3/4 φλ. ξηρό λευκό κρασί
- 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 kg μύδια
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τσιγάρισε το πράσο λεπτοκομμένο.
- Πρόσθεσε στην κατσαρόλα το κρασί και το ξύσμα και το χυμό λεμονιού με αλατοπίπερο.
- Μόλις βράσουν τα υλικά για δύο λεπτά, πρόσθεσε τα μύδια, κάλυψε με καπάκι και άχνισέ τα για περίπου πέντε λεπτά.
- Βγάλε το φαγητό από τη φωτιά και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ