Λεμονάτη σάλτσα βουτύρου με τρυφερά νιόκι και σοταρισμένες γαρίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 gr νιόκι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 8 κ. σούπας βούτυρο
- 250 gr γαρίδες καθαρισμένες
- αλάτι, πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε τα νιόκι και σοτάρισέ τα για τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
- Μόλις πάρουν χρυσό χρώμα, αφαίρεσέ τα από το τηγάνι.
- Λιώσε δύο κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι και πρόσθεσε τις γαρίδες με αλάτι και πιπέρι και σοτάρισε για τρία λεπτά.
- Αφαίρεσε τις γαρίδες και πρόσθεσε το σκόρδο, ανακατεύοντας για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε τον ζωμό κοτόπουλου και το χυμό λεμονιού και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για δυο λεπτά.
- Πρόσθεσε και το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις λιώσει και ενσωματωθεί, επίστρεψε τις γαρίδες και τα νιόκι στο τηγάνι.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστά πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ