Οι γαρίδες μπαίνουν για τα καλά στο πρόγραμμα αλλά δε χρειάζεται να είναι απλά νερόβραστες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες ή μόνο με την ουρά
- 1,5 +1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- μισό κουταλάκι κύμινο
- μισό κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
- 1/4 κ.γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- μια πρέζα αλάτι
- λίγο χυμό από λάιμ ή λεμόνι (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε την 1,5 κ.σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, το τσίλι, το κρεμμύδι και το αλάτι.
- Σε ένα μπολ βάλε τις γαρίδες και περίχυσέ τες με το μείγμα. Ανακάτεψέ τες καλά να καλυφθούν.
- Σκέπασέ τες με διαφανή μεμβράνη και άφησέ τες στο ψυγείο από 10 λεπτά μέχρι και μια μέρα.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Ρίξε τη 1 κουταλιά λάδι και τις γαρίδες.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε τις γαρίδες για 5 λεπτά μέχρι να ψηθούν.
- Σβήσε τη φωτιά και περίχυσε με λίγο χυμό λάιμ.
Tip
Σέρβιρε με μακαρόνια ή ρύζι ή και μέσα σε αραβική πιτούλα με ψιλοκομμένο λάχανο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ