Μια νόστιμη εκδοχή του μπακαλιάρου έρχεται από τη Νορβηγία και γεμίζει το πιάτο σου χρώμα και γεύσεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 800 γρ. μπακαλιάρο σε φιλέτα
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 200 γρ. παντζάρια (βολβό – όχι φύλλα)
- 400 γρ. μικρές λευκόσαρκες οβαλ πατάτες (ποικιλία almond)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Για τη σως βουτύρου
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
- 50 ml χυμό λάιμ
- Αλάτι και πιπέρι
- Μικρά, βρασμένα καρότα για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πασπάλισε τα φιλέτα μπακαλιάρου με το αλατοπίπερο κι άφησέ τα στο ψυγείο όλο το βράδυ.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς
- Βράσε νερό κι άφησε τα φιλέτα να ρουφήξουν για 10 περίπου λεπτά
- Καθάρισε τα παντζάρια, κόψ’ τα σε κύβους και βράσε τα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Πλύνε τις πατάτες και κόψ’ τες κάθετα, πασπάλισέ τες ελαφρά με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Βάλ’ τες σε ρηχό ταψί και ψήσε στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.
- Για τη σως βούτυρου: ζέστανε την κρέμα γάλακτος μέχρι να μειωθεί στο μισό περίπου κι έπειτα ανακάτεψε με σύρμα το λιωμένο βούτυρο.
- Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και το λάιμ.
- Σέρβιρε τον μπακαλιάρο με τα παντζάρια, τις ψημένες πατάτες και βραστά καρότα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ