Παναρισμένο φιλέτο σολομού

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το φιλέτο του σολομού είναι νόστιμο από μόνο του. Όμως η τραγανή του κρούστα από τριμμένο μαύρο ψωμί και διάφορα μυρωδικά θα τον κάνει ακόμη πιο ελκυστικό…

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης (καλύτερα από την προηγούμενη μέρα)
  • 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κόλιαντρο ξερό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Σαλάτα από διάφορα πράσινα λαχανικά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάτισε τις φέτες το ψωμί από την κόρα, κόψε την ψίχα σε μικρά κομμάτακια και βάλε σε ένα πολυμίξερ
  • Συμπλήρωσε 1 κγ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και αλατοπιπέρωσε. Χτύπησε το μείγμα να γίνει ένας ομοιόμορφο. Γύρισε το μείγμα σε ένα μπολάκι
  • Άλειψε τα φιλέτα του σολομού με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτηξε στο τριμμένο ψωμί
  • Στρώσε τα φιλέτα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήσε στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά. Γύρισε και από τις δύο πλευρές
  • Αφού ψηθούν σέρβιρε με ψητά λαχανικά

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164