Κρεμώδεις πένες με φρέσκιες γαρίδες και μυρωδικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr πένες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 500 gr γαρίδες καθαρισμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
- 1 ντομάτα κονκασέ
- 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλ. φύλλα μαϊντανού
- 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1/3 φλ. ζωμός θαλασσινών
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τις γαρίδες και το σκόρδο με το αλατοπίπερο για περίπου τρία λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
- Αφαίρεσε τις γαρίδες από το τηγάνι και πρόσθεσε την ντομάτα, το 1/4 βασιλικό, 1/4 μαϊντανό και το μπούκοβο.
- Σοτάρισε τη σάλτσα για δυο λεπτά ανακατεύοντας και πρόσθεσε το κρασί, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για επτά με οκτώ λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι το 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και τις γαρίδες μαζί με τις πένες και τα υπόλοιπα βότανα.
- Συνέχισε το ανακάτεμα στη φωτιά για δύο λεπτά, πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σέρβιρε με μπόλικη παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ