Κρεμώδεις πένες με φρέσκιες γαρίδες και μυρωδικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr πένες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 500 gr γαρίδες καθαρισμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
- 1 ντομάτα κονκασέ
- 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλ. φύλλα μαϊντανού
- 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1/3 φλ. ζωμός θαλασσινών
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τις γαρίδες και το σκόρδο με το αλατοπίπερο για περίπου τρία λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
- Αφαίρεσε τις γαρίδες από το τηγάνι και πρόσθεσε την ντομάτα, το 1/4 βασιλικό, 1/4 μαϊντανό και το μπούκοβο.
- Σοτάρισε τη σάλτσα για δυο λεπτά ανακατεύοντας και πρόσθεσε το κρασί, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για επτά με οκτώ λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι το 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και τις γαρίδες μαζί με τις πένες και τα υπόλοιπα βότανα.
- Συνέχισε το ανακάτεμα στη φωτιά για δύο λεπτά, πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σέρβιρε με μπόλικη παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ