Λαχταριστή, εύκολη και γρήγορη ψητή πέρκα στο φούρνο με “λεμονάτη” σάλτσα από κόλιανδρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα φιλέτα:
- 6 φιλέτα πέρκας
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας κύμινο
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
- ξύσμα από ένα lime
- χυμός από ένα lime
- 1 φλ. salsa verde
Για τη salsa verde:
- 2 ματσάκια κόλιανδρος
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 καυτερή πιπεριά
- χυμός από δύο lime
- ελαιόλαδο, αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και φρόντισε η σχάρα να είναι στη μεσαία θέση.
- Κάλυψε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθέτησε τα φιλέτα της πέρκας επάνω.
- Ανακάτεψε το λάδι με το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό lime σε ένα μικρό μπολ.
- Περίχυσε τα φιλέτα με το μείγμα και με τα χέρια σου άλειψέ το σε όλη την επιφάνεια των ψαριών.
- Ψήσε τα ψάρια στο φούρνο για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να είναι τρυφερά.
- Στο μπλέντερ χτύπα μαζί τα υλικά της salsa verde, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφράτο.
- Σέρβιρε περιχύνοντας κάθε φιλέτο με τη salsa verde.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ