Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου σου προτείνει μια νόστιμη και πολύ υγιεινή συνταγή με ψαράκι και διάφορα λαχανικά. Δεν είναι δύσκολο να το ετοιμάσεις και θα σε ανταμείψει η γεύση του.

ΠΗΓΗ: argiro.gr

Συστατικά

  • 1 ολόκληρο ψάρι, περίπου 1½ κιλό, καθαρισμένο (φαγκρί, συναγρίδα, σκορπίνα κ.λπ.)
  • 3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε καρέ
  • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
  • 3 ντομάτες κομμένες σε καρέ
  • 3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ, όπως απαιτεί η συνταγή
  • Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του
  • Σε μακρόστενο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια
  • Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε
  • Μπήγουμε στα υλικά το θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄
  • Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164