Η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου σου προτείνει μια νόστιμη και πολύ υγιεινή συνταγή με ψαράκι και διάφορα λαχανικά. Δεν είναι δύσκολο να το ετοιμάσεις και θα σε ανταμείψει η γεύση του.
ΠΗΓΗ: argiro.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ολόκληρο ψάρι, περίπου 1½ κιλό, καθαρισμένο (φαγκρί, συναγρίδα, σκορπίνα κ.λπ.)
- 3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε καρέ
- 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
- 3 ντομάτες κομμένες σε καρέ
- 3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ, όπως απαιτεί η συνταγή
- Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του
- Σε μακρόστενο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια
- Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε
- Μπήγουμε στα υλικά το θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ