Ψάρια με πράσο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Διάλεξε μεγαλούτσικα ψάρια εποχής και φτιάξε ένα υπέροχο και “γλυκό” πιάτο χάρη στα πράσα!

Συστατικά

  • 1 κιλό ψάρια κατάλληλα για φούρνο (λαβράκια, κολιοί, τσιπούρες κ.λ.π.)
  • ½ κιλό πράσα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • Φέτες φρέσκιας ντομάτας
  • ½ κρασοπότηρο λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα πράσα στη μέση και κατά μήκος.
  • Πλύνε τα και άπλωσέ τα σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Καθάρισε και πλύνε τα ψάρια.
  • Άπλωσέ τα πάνω στα πράσα.
  • Πάνω στα ψάρια άπλωσε φέτες ντομάτας.
  • Ρίξε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι και λάδι.
  • Πρόσθεσε νερό (από μια γωνία του ταψιού) τόσο όσο να μην καλύπτονται οι ντομάτες.
  • Ψήσε το φαγητό σε δυνατό φούρνο, ώσπου να μείνει μόνο με το λάδι του.

Tip

Μπορείς να προσθέσεις και μια κίτρινη ή κόκκινη πιπεριά στο ψήσιμο για έξτρα γεύση και άρωμα!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164