Διάλεξε μεγαλούτσικα ψάρια εποχής και φτιάξε ένα υπέροχο και “γλυκό” πιάτο χάρη στα πράσα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό ψάρια κατάλληλα για φούρνο (λαβράκια, κολιοί, τσιπούρες κ.λ.π.)
- ½ κιλό πράσα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
- Φέτες φρέσκιας ντομάτας
- ½ κρασοπότηρο λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τα πράσα στη μέση και κατά μήκος.
- Πλύνε τα και άπλωσέ τα σε ένα μεγάλο ταψί.
- Καθάρισε και πλύνε τα ψάρια.
- Άπλωσέ τα πάνω στα πράσα.
- Πάνω στα ψάρια άπλωσε φέτες ντομάτας.
- Ρίξε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι και λάδι.
- Πρόσθεσε νερό (από μια γωνία του ταψιού) τόσο όσο να μην καλύπτονται οι ντομάτες.
- Ψήσε το φαγητό σε δυνατό φούρνο, ώσπου να μείνει μόνο με το λάδι του.
Tip
Μπορείς να προσθέσεις και μια κίτρινη ή κόκκινη πιπεριά στο ψήσιμο για έξτρα γεύση και άρωμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ